joi, 23 septembrie 2010


 OFERTA SPECIALA

DISCOUNT 10%
Pret: 8 RON

Tonic Venos 50ml 


Extractele hidrocalcoolice din acest produs sunt foarte bogate în flavonoide, substanţe care drenează, asigură elasticitatea şi tonicitatea, împiedică inflamarea vaselor de sânge. Mai mult, el conţine plante cu efecte tonice hepatice, reglatoare ale cantităţii de colesterol din sânge, laxative, îmbunătăţind astfel activitatea acelor sisteme şi organe care asigură sănătatea vaselor de sânge şi care sunt implicate în apariţia unor afecţiuni vasculare cum ar fi: varicele, tromboflebita, fragilitatea capilară dar şi ateroscleroza, arterita sau ischemia cardiacă. Iată în continuare care sunt acţiunile şi indicaţiile plantelor din compoziţia acestui remediu.

Acţiuni:InternAntiinflamator general, antiinflamator vascular foarte bun, antioxidant puternic (neutralizează radicalii liberi din sânge), drenor şi tonic hepatic, febrifug mediu, hipocolesterolemiant puternic, hipoglicemiant mediu, tonic venos.Indicaţii (intern):Varice, hemoroizi, adjuvant în flebită şi tromboflebită, fragilitate capilară, fragilitate vasculară, adjuvant în tratamentul sechelelor de după accidente vasculare, valori crescute ale colesterolului şi glicemiei, atonie intestinală, constipaţie atonă, adjuvant în tratamentul arteritei şi aterosclerozei, adjuvant în tratamentul diferitelor forme de ischemie cardiacă.Alte utilizăti interne: gastrită hipo-acidă, diabet (mai ales atunci când este asociat cu probleme hepatice sau cu valori crescute ale colesterolului), intoxicaţii cronice (plantele amare din componenţa sa favorizează eliminarea masivă de toxine, potenţând efectele depurativelor şi laxativelor), hepatită, icter.Mod de administrare:Se ia de regulă 1 linguriţă de tinctură diluată în 100 ml. (jumătate de pahar) de apă de 3-4 ori/zi, pe stomacul gol. Prima doză se ia dimineţa, cu jumătate de oră înainte de micul dejun.Este foarte importantă diluarea în apă a acestui remediu înaintea administrării, alcoolul în stare concentrată fiind dăunător pentru stomac, ficat şi sistemul nervos, în timp ce diluat (dacă se respectă proporţiile din prospect, se ajunge la mai puţin de grad) este practiv ne-nociv.Pentru copiii peste 10 ani se va administra jumătate de doză, în timp ce pentru cei între 3-10 ani se va administra 1/3 , ¼ din doză.   Precauţii: Persoanele foarte slăbite, devitalizate, vor utiliza jumătate din doza prescrisă în prospectul produsului şi nu vor realiza cure mai lungi de 3 săptămâni cu 3-4 zile pauză între ele.
Contraindicaţii: Nu se cunosc.

sâmbătă, 11 septembrie 2010

VITAMINELE

   CE SUNT VITAMINELE? 
Pentru a trai trebuie sa extragem vitaminele din alimentatia naturala, sau sa completam necesarul cuvenit.
Cand rostesc cuvantul ,,vitamina,, cei mai multi dintre noi se gandesc imediat la pilule si de aici ia nastere, in mod automat, confuzia cu medicamentele. In ciuda faptului ca vitaminele pot suplini adesea rolul medicamentelor, ele nu sunt medicamente. Vitaminele sunt substante organice necesare vietii. Ele indeplinesc un rol esential in functionarea normala a organismului uman si, cu cateva exceptii, nu pot fi sintetizate in cadrul metabolismului intern. Absolut necesare pentru cresterea, mentinerea vitalitatii si bunastarea generala a organismului nostru, vitaminele se gasesc in cantitati foarte mici in toate alimentele de provenienta naturala. De acolo trebuie sa le obtinem si noi, sau din ratiile suplimentare. Un amanunt foarte important de retinut este acela ca suplimentele la care ne referim- disponibile sub forma de tablete, capsule, picaturi, prafuri si uneori chiar injectabile- sunt doar substante naturale extrase din plante si animale, daca nu sunt sintetice. 
Viata nu poate exista decat in prezenta tuturor vitaminelor esentiale. 
    CE NU SUNT VITAMINELE?
Vitaminele nu sunt nici pilule cu efect energizant si nici inlocuitori ai hranei zilnice.
Multi oameni isi inchipuie ca vitaminele pot inlocui mancarea. FALS. In realitate, ele nu pot fi asimilate in lipsa alimentelor obisnuite.  
  • Vitaminele nu sunt medicamente energizante si nu au valoare calorica sau energetica proprie.
  • Vitaminele nu pot inlocui proteinele, nici orice alt aliment nutritiv, ca de exemplu: minerale, grasimi, carbohidrati, apa, etc. Asa cum nu se inlocuiesc nici unele pe altele.
  • Vitaminele ca atare nu constituie componente ale organismului nostru,
  • Nu poti sa inghiti doar vitamine, sa refuzi orice mancare si sa speri sa fii sanatos.
   CUM ACTIONEAZA VITAMINELE?
Vitaminele regleaza metabolismul intern prin intermediul sistemelor enzimatice. O singura deficienta vitaminica poate deregla intregul organism.
Vitaminele sunt componente ale sistemelor enzimatice care stimuleaza si regleaza metabolismul asigurand functionarea intregului ansamblu la cei mai inalti parametri.
Comparativ cu celelalte substante nutritive- proteine, grasimi si carbohidrati- necesarul de vitamine (chiar si in cazul regimurilor bazate pe megadoze) este minuscule. Dar lipsa unei singure vitamine poate pune in pericol intreg organismul.